måndag 9 november 2009

årstiderna är här!


Boken »årstiderna« är Mats Anderssons första bok. Nära 200 sidor fotokonst. Fotografering har alltid intresserat honom, men det är först under senare tid som han känt att han kan producera bilder som är hans egna. En process som han beskriver som ett helt nytt sätt att se bildmotiv. Överallt. När som helst.

– I den här boken vill jag visa årstiderna – på mitt sätt. Inte traditionellt uppdelat på vår, sommar, höst och vinter utan en friare tolkning med olika teman. Samtliga bilder är gjorda under 2009. Vissa direkta, andra mer abstrakta. Ge även de sistnämnda en chans. De, om något, visar naturens fascinerande variation, säger han.

2009 är ett år som inneburit ett intressant genomslag för Mats Andersson som naturfotograf. Inte minst via de möjligheter som Internet erbjuder för bildvisning och snabb respons. I »årstiderna« samsas traditionellt raka fototekniker med konstnärliga dubbelexponeringar. En befriande skildring av känsla och sammanhang, istället för den artbeskrivningssträvan som ofta dominerar naturfotografering.

– Mina bilder. Mina årstider. Med förhoppningen att upplevelsen blir just din.

Vill du förhandsbeställa boken (en perfekt julklapp!) skicka ett mail till mats@concret.se