fredag 4 juni 2010

Kreativ aktivitet i Mullsjö

I går höll vi seminarium i marknadsföring för nyföretagare i Mullsjö.
Alltid inspirerande med diskussioner kring det som vi tycker är allra roligast. Och möta personer som brinner för sina idéer och sina företag.
När vi hade avhandlat marknadsföringsverktyg, varumärkets uppbyggnad och tips och tricks för att utforma en grafisk profil ställdes frågan "Vad är kreativitet för dig?". Här ett försök till svar vad kreativitet på Concret är:
– Eftersom vi oftast ska vara kreativa på beställning handlar kreativitet för oss till stor del om att vara aktiv. På tårna. Då handlar det mycket om att lära sig hur jag, och mina medarbetare på byrån fungerar. Vilka knappar vi ska trycka på för att få igång en aktiv idéprocess. Det kan vara hårt arbete vid datorn lika väl som att ta en extra lång promenad med hunden. Idéstormande vid runda bordet lika väl som att retas om sidfläsket vid fikabordet. Sedan reflekterar vi väldigt sällan -oj vad vi varit kreativa nu!- utan det liksom bara sker. Fast det är förstås egentligen inte sant; ett bra grundarbete med att förstå uppdragets syfte och behov lägger grunden för att sedan kunna vara aktiv.