fredag 2 juli 2010

Galleri [Ø] invigt!


Lars Grehn, kommunutvecklare i Mullsjö kommun samt kommunstyrelsens ordförande Henrik Jansson håller bandet som klipps av Mia Frisk, ordförande Jönköpings läns landstings utbildnings- och kulturutskott.



Under onsdagen invigdes Galleri [ø] i Mullsjö. Med det har länet fått sitt första professionella fotogalleri.

– Vi står här idag tack vare att Mullsjös invånare, kommun och näringsliv slutit upp för både galleriet och kommande fotofestival. Ett gott bevis på att man kommer långt med teamwork, säger Terje Hellesø som tillsammans med sin fru Malin Hellesø varit initiativtagare till galleriet.




Mia Frisk, ordförande i Jönköpings läns landstings kulturutskott invigningstalade och klippte band.

– Alla har vi ju på något sätt minnen till det här med fotografi. Man minns sin första kamera. Man minns någon speciell bild. Man minns stunderna man sitter uppkrupen med sin mormor och varsamt tittar i ett gammalt album. Jag hoppas att vi är fortsatt noga med att skriva ut och visa våra bilder. Det är ju inte minst det här galleriet ett forum för. Sedan ser jag den här invigningen som en aptitretare inför nästa år, då vi har en fotofestival att inviga!



Nio invigningsutställare

Invigningsutställningen som nu kommer att hänga i två månader består av fotografier från totalt nio olika fotografer. Alla med koppling till Mullsjö:

Malin Hellesø, Terje Hellesø, Örjan Henriksson, Jaana Plate, Börje Rosell, Carl-Göran Eneskjöld, Kia Berg-Eneskjöld, Leif Arvidsson och Mats Andersson.

– Utställningen visar vilken bredd och klass som finns i Mullsjö redan nu. Och jag är övertygad om att galleriet och festivalen stimulerar intresset för den fotografiska bilden ytterligare, säger Terje Hellesø.

Concretbloggen tipsar om ett sommarbesök i galleriet på Järnvägsgatan i Mullsjö. Här har du öppettiderna:

Mån, tis, ons, fre
10.00-16.00

Tors.
10.00-19.00