fredag 27 februari 2009

Trendspanat vecka 9

#1 Vickan och Danne drog rekordpublik
Beskedet om kronprinsessan Victorias förlovning med Daniel Westling gjorde att både Aftonbladet och Expressen gjorde toppnoteringar på sina hemsidor. Aftonbladet med 1.8 miljoner unika besökare under tisdagen.
Dessutom:
• ekonomiexperter spår att bröllopet 2010 kan få fart på den svenska ekonomin. Frågan är bara hur vi ska få övriga världen att ryckas med i bröllopsboosten.
• teleprompter istället för fusklappar vid nästa framträdande, please.
• Svensk Damtidning har redan räknat in en 30-40 procentig ökning av upplagan.

#2 Hälften nobbar mobil e-handel
I veckans Resumé har konsumenternas inställning till att handla varor via mobiltelefon undersökts. Resultatet visar att mindre än hälften av de svenska konsumenterna vågar/vill handla produkter via mobilen. Tveksamhet för säkerhet, långsamma uppkopplingar och små bildskärmar verkar vara de vanligaste invändningarna.

#3 Mats skådar ljuset
En av Sveriges trendigaste naturfotografer just nu jobbar på Concret! Hur ska det annars tolkas att Mats Anderssons bilder regelbundet publiceras i Sveriges största fototidningar, uppmärksammas och används flitigt av våra kunder och nu senast att han har blivit ansluten på treårsavtal till Maskot Bildbyrå?
– Nytändningen som vi har fått med den digitala fototekniken har revolutionerat hela vår kreativa process, konstaterar han.
18 mars har du chans att se några av hans alster. Då är det vernissage för utställningen »Skåda ljuset« på Enkelt Bar & Kök i Jönköping. Mer detaljerad info följer.

Veckans…

… snackis. På bokrean hittade vi guldkorn som The Electric Guitar Illustrated Encyklopedia och en Norman Rockwell-samling.

… hiss. Nästa vecka börjar slutspelet! Det mest ovissa någonsin.

…diss. Kom igen nu våren.